Warning: Use of undefined constant is_page - assumed 'is_page' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/vandenbosch-kroes.nl/httpdocs/wp-content/themes/vandeboschkroes/page.php on line 7

Onderzoek

Soms verloopt de ontwikkeling niet zoals verwacht, ontwikkelt een kind of jeugdige zich minder goed of laat het juist bijzondere vaardigheden en kwaliteiten zien. Voor ouders kan dit een bron van veel stress en zorg zijn. In deze (stressvolle) situatie kunnen wij ondersteunen.

We gaan in gesprek met de ouders of verzorgers en gaan in gesprek met het kind of jongere en vragen deel te nemen aan tests, die bestaan uit taken, vragenlijsten en spel. Op basis daarvan krijgen we een beeld van de cognitieve mogelijkheden, de sociaal emotionele ontwikkeling en de fysieke presentatie. Met de gesprekken en vragenlijsten brengen we de sterke en zwakke kanten van het kind in kaart. Dit alles is het psychologisch onderzoek. Een jongere kan vanaf 18 jaar zelfstandig contact zoeken met ons.

Het psychologisch onderzoek biedt aanknopingspunten voor de begeleiding en behandeling op school, thuis en in de vrije tijd. Het onderzoek draagt er toe bij de ontwikkeling op een voor het kind of de jongere passende manier, te laten verlopen.

Als GZ-psycholoog zijn wij in staat en gerechtigd om kinderpsychiatrische diagnosen (DSM IV) te stellen.

Wij verrichten onderzoek voor justitie. Dat is een bijzondere vorm van psychologisch onderzoek wat resulteert in de rapportage Pro Justitia. Wij zijn opgenomen in het Nederlands Register voor Gerechtelijk Deskundigen (NRGD).