Warning: Use of undefined constant is_page - assumed 'is_page' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/vandenbosch-kroes.nl/httpdocs/wp-content/themes/vandeboschkroes/page.php on line 7

Praktisch Informatie en Tarieven

Vanaf 1 januari 2014 kunt u voor de behandeling van psychische klachten van uw kind, eerst terecht bij uw huisarts. In veel huisartsenpraktijken werkt een praktijkondersteuner GGZ (POH-GGZ). Bij psychische klachten kunt u de huisarts vragen om een gesprek met de POH over de klachten van uw kind.

Kan de huisarts of POH-GGZ uw kind onvoldoende helpen? Dan kan hij uw kind ook meteen doorverwijzen naar de Generalistische Basis GGZ (voorheen “eerstelijns psychologische zorg”) of de Gespecialiseerde GGZ (voorheen “tweedelijns GGZ”) van ‘van den Bosch & Kroes psychologen’. Voor behandeling in onze praktijk heeft u dus altijd een verwijzing nodig van uw huisarts!

De indeling naar de Generalistische Basis GGZ en de Gespecialiseerde GGZ is gebaseerd op hoe licht of ernstig de problemen zijn, wie de behandeling geeft en hoe de hulp wordt bekostigd.

Generalistische Basis GGZ voor lichte tot matige psychische aandoeningen

Vanaf 2014 zal iedereen met een lichte tot matige psychische aandoening behandeld worden in de Generalistische Basis GGZ. Een behandeling binnen de Generalistische Basis GGZ kan bestaan uit 5 tot maximaal 12 gesprekken:

  • gesprekken met onder andere een  psycholoog, psychotherapeut, sociaal psychiatrisch verpleegkundige  of psychiater
  • een vorm van e-Health (e-Health staat voor behandeling via internet)
  • groepsbehandeling

Vergoeding van deze behandelingen

Vanaf 1 januari 2015

Gespecialiseerde GGZ voor meer ingewikkelde tot zware psychische aandoeningen

Zijn de problemen van uw kind na behandeling in de Generalistische Basis GGZ nog niet opgelost? Of kúnnen de psychische problemen van uw kind niet behandeld worden in de Generalistische Basis GGZ? Dan kan uw huisarts u en uw kind ook doorverwijzen naar de Gespecialiseerde GGZ van ‘van den Bosch & Kroes psychologen’. Deze vorm van zorg is bedoeld voor de meer intensieve en langdurige behandelingen, veelal in combinatie met diagnostisch onderzoek.

Vergoeding van deze behandeling

Sinds 1 januari 2015 is de Gemeente verantwoordelijk voor de Jeugdzorg. Met een groot aantal gemeenten hebben wij een contract afgesloten. Die Gemeente vergoeden dan ook de kosten van een behandeling bij van den Bosch & Kroes psychologen. De Gemeente vraagt ons daarom wel uw kind aan te melden bij hen, waarna zij een beschikking (soort toestemming) afgeven. (geboortedatum, BSN van kind en één ouder, naam,  adres, verwijzer)

NO SHOW

Beleid bij NO SHOW. U kunt uw afspraak kosteloos annuleren tot 24 uur, voorafgaand aan uw afspraak. De kosten van niet tijdig geannuleerde afspraken, korter dan 24 uur, bedragen 75 euro in de Generalistische Basis GGZ (voorheen 1e lijn) en 95 euro in de Specialistische GGZ (voorheen tweede lijn). Ziekte kan alleen dan als reden worden opgevoerd als u een bewijs van de huisarts kunt overhandigen.

Wij sluiten een diagram bij dat de Nederlandse Vereniging voor Vrijgevestigde Psychologen & Psychotherapeuten (NVVP)  heeft ontwikkeld. Stroomdiagram_verwijzing_k&j