Warning: Use of undefined constant is_page - assumed 'is_page' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/vandenbosch-kroes.nl/httpdocs/wp-content/themes/vandeboschkroes/page.php on line 7

Onderzoek

Soms loopt iemand vast in zijn/haar leven of werk en vraagt zich af: “wat is er met mij?”  Wij kunnen hulp bieden om een antwoord te krijgen op deze vraag. Een psychologisch onderzoek kan inzicht geven in wat er aan de hand is en uw persoonlijke kenmerken in kaart brengen. Daarmee ontstaat een beeld van uw sterke en zwakke kanten, uw kennis en praktische vaardigheden.

Het psychologisch onderzoek omvat taken en vragenlijsten, die ten behoeve van dit doel zijn ontwikkeld. De resultaten van het onderzoek tonen kenmerken van u als persoon en geven richting aan een advies, begeleiding en behandeling. Ook het intake gesprek behoort tot het onderzoek.

Een psycholoog beoogt met psychologisch onderzoek niet ‘een etiket te plakken’. Helaas denken ‘leken’ dat wel vaak. Van de samenstelling van een aantal kenmerken hebben hulpverleners afgesproken dat ze die een bepaalde naam geven, zodat zij elkaar sneller begrijpen. Die naam bént u niet, maar de kenmerken, behorend bij die naam, heeft u wel.