Warning: Use of undefined constant is_page - assumed 'is_page' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/vandenbosch-kroes.nl/httpdocs/wp-content/themes/vandeboschkroes/page.php on line 7

Praktische Informatie en Tarieven

Vanaf 1 januari 2014 kunt u voor de behandeling van psychische klachten ook eerst terecht bij uw huisarts. In veel huisartsenpraktijken werkt een praktijkondersteuner GGZ (POH-GGZ). De POH is de eerste stap in de zg. Keten-zorg.

Kan de huisarts of POH-GGZ u onvoldoende behandelen? Dan kan hij u ook (direct) doorverwijzen naar de Generalistische Basis GGZ òf de Specialistische GGZ van ‘van den Bosch & Kroes psychologen’  Deze verwijzing van de huisarts kan een volgende stap zijn in de keten-zorg.

De indeling Generalistische Basis GGZ (GBGGZ) en Gespecialiseerde GGZ (SGGZ) is gebaseerd op hoe complex de problemen zijn.

GBGGZ: voor minder complexe psychische aandoeningen

SGGZ: is bedoeld voor de meer meer complexe en zware psychische problemen.

Behandelingen in beide categorieën is in onze praktijk mogelijk en vergoedt de zorgverzekeraar gedeeltelijk.

Vanaf 2016 werken we zonder contract met de zorgverzekeraar.

Dat betekent voor u dat u zelf de factuur aan ons betaalt, waarna u van uw zorgverzekeraar dat percentage van de kosten vergoed krijgt wat in uw polis staat.

Raadpleeg daarom vóór de start van uw behandeling uw zorgverzekeraar en controleer uw verzekeringsvoorwaarden. 

Voor uw zorgverzekeraar is het belangrijk te weten dat wij de tarieven hanteren die zijn bepaald door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZA). 

Ook wil de zorgverzekeraar van u weten of uw behandeling valt onder de GBGGZ of SGGZ. Die informatie ziet u in de verwijsbrief van de huisarts.

Er geldt voor elke cliënt altijd jaarlijks een wettelijk eigen risico, wat u al, gedeeltelijk, kan hebben weggewerkt/betaald aan de zorgverzekeraar. In 2016 bedraagt het wettelijk eigen risico € 385.-.*Bij de vergoeding van de kosten door de zorgverzekeraar is het dus van belang of u nog uw eigen risico moet betalen. Is dat het geval, dan wordt de vergoeding van de zorgverzekeraar voor de kosten van de behandeling lager.

*Afhankelijk van de keuze van uw zorgpolis, kan het zijn dat u heeft gekozen voor een hoger wettelijk eigen risico.

NO SHOW

Beleid bij de niet tijdig geannuleerde afspraken, de zgn. NO SHOW. U kunt uw afspraak kosteloos annuleren tot 24 uur, voorafgaand aan uw afspraak. Ziekte kan alleen dan als reden worden opgevoerd als u een bewijs van de huisarts kunt overhandigen.

De kosten van niet tijdig geannuleerde afspraken, korter dan 24 uur, bedragen 75 euro in de GBGGZ en 95 euro in de SGGZ.

 

Een stroomdiagram voor verwijzingen nemen wij hierbij op.Stroomdiagram_verwijzing_volwassenen