Warning: Use of undefined constant is_page - assumed 'is_page' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/vandenbosch-kroes.nl/httpdocs/wp-content/themes/vandeboschkroes/single.php on line 7

Pittige Jaren

Januari 2015

Incredible years is ontwikkeld in Amerika. In Nederland is dit programma bekend als Pittige Jaren. Het is een oudertraining voor ouders van jonge kinderen met gedragsproblemen. Uit onderzoek is gebleken dat dit, op dit moment, het enige bewezen effectieve oudertrainingsprogramma is. (Parenting Clinic: Universiteit van Washington)

Jengelen, niet luisteren en boze buien horen bij jonge kinderen. Maar als uw 3-jarig dochtertje niet ophoudt met krijsen als ze geen tv meer mag kijken, wat is dan verstandig om te doen? Hoe te reageren als uw 5-jarig zoontje zijn jongere zusje een duw geeft gegeven, nadat ze zijn speelgoed heeft afgepakt? En als u uw zoontje naar de gang stuurt omdat hij zijn zusje heeft geslagen, maar hij komt steeds de woonkamer weer in, wat moet u dan??? Wat kunt u doen als uw kind toch alsmaar die snoepjes wil hebben in de supermarkt? Hoe kunnen kinderen geholpen worden beter met boosheid om te gaan? En hoe kunnen ouders de sociale vaardigheden van hun kinderen helpen vergroten in het samenspelen met andere kinderen?

Het zijn inderdaad pittige jaren, de tijd waarin ouders, kinderen in de leeftijd van 2 tot 8 jaar opvoeden. Soms zwaar en heftig, maar ook in de zin van levendig, vol voorvallen waar ouders later met vertedering op terugkijken of hartelijk om kunnen lachen.

Bij van den Bosch & Kroes psychologen starten wij eind 2014 de oudertraining ‘Pittige Jaren’. Neemt u voor nadere informatie gerust contact met ons op. 0499 577 921 of info@vandenbosch-kroes.nl