Belangrijk, Praktijk regels

Huisregels van onze praktijk

Auteur: Elly Kroes

Openingstijden

De praktijk is geopend tijdens kantooruren: 8.00 uur – 17.00 uur, telefoonnummer 0499-577921. Buiten deze tijden zijn wij niet telefonisch bereikbaar, maar u kunt altijd een bericht inspreken, waarna u de volgende werkdag zult worden teruggebeld. Ook kunt u een mail sturen naar info@vandenbosch-kroes.nl met uw vraag/opmerking, deze zal de eerstvolgende werkdag worden gelezen/behandeld.

Aanmelding

Wilt u bij ons in behandeling komen, dan heeft u altijd een verwijzing nodig van de huisarts. Kinderen kunnen ook via de huisarts komen met een verwijzing, maar ook kan de gemeente een beschikking afgeven.

Hygiëne regels

Met de coronabesmetting nog in het geheugen, en wetende dat infecties zich veelal ook via de handen verspreiden, hanteren we in de praktijk de regel dat u bij binnenkomst uw handen ontsmet. Het alcoholpompje bevindt zich aan de kopse kant van de balie.

Verzetten van afspraken

Graag verzoeken wij u om telefonisch contact op te nemen voor het verzetten van afspraken. Dit om te voorkomen dat wij per mail een nieuw voorstel doen dat u misschien niet schikt, wat uiteindelijk vertraging oplevert. Als u telefonisch contact opneemt, kunnen we samen naar een ander tijdstip zoeken.

No show

Wij vragen u om afspraken minimaal 24 uur van te voren te annuleren, zodat wij de gelegenheid hebben om een andere cliënt op dat tijdstip in te plannen. Bij te late annulering zijn wij helaas genoodzaakt om 95 euro in rekening te brengen voor de verloren tijd.

Betalingsvoorwaarden

Wij informeren u vooraf zo goed mogelijk over de kosten van de behandeling. Meer informatie hierover vindt u ook op onze website. Indien u 18 jaar of ouder bent, stuurt onze software leverancier, Axians, u maandelijks een factuur voor de afspraken die hebben plaatsgevonden.  Wij vragen u om deze factuur binnen de daarvoor gestelde termijn (deze staat op de factuur) aan ons te voldoen, waarna u de factuur kunt declareren bij uw zorgverzekeraar. Voor kinderen loopt de betaling via de gemeente waarin u woonachtig bent.

Indien facturen ook na herhaaldelijk verzoek niet betaald worden, zijn wij helaas genoodzaakt het incassobureau in te schakelen. Dit brengt voor u als cliënt extra kosten met zich mee.

Bereikbaarheid

Onze praktijk is gelegen op twee locaties in Oirschot, vlakbij het marktplein en de kerk middenin het dorp. Parkeergelegenheid is volop aanwezig, behalve op dinsdagmorgen (markt), met gebruikmaking van blauwe schijf. Wanneer u slecht ter been bent, informeer ons dan vooraf, dan houden wij daar rekening mee.

Wat te doen bij crisis?

Bij crisis tijdens kantooruren kunt u altijd bellen met uw huisarts, maar ook met ons. Indien de praktijk is gesloten, belt u dan naar uw huisarts of de huisartsenpost in uw regio (het antwoordapparaat van uw huisarts vermeldt het nummer). Zij zullen u verder helpen of verwijzen naar crisishulp.

Voor kinderen in crisis heeft er tijdens kantooruren altijd iemand dienst bij team Wijzer Oirschot, telefoonnummer 0499-335142. Buiten kantooruren kunt u Spoed4Jeugd Zuidoost Brabant bellen op 088-0666999. Voor Best en de Kempengemeenten gebruikt u ook dit telefoonnummer.

Maakt u zich zorgen om een kind of hebt u zelf hulp nodig, is er sprake van zelfmoordgedachten, dan kunt u altijd anoniem bellen met 0800-113 (gratis). U krijgt een professional aan de lijn die u een luisterend oor biedt.

Indien uw vaste behandelaar onverwachts afwezig is, nemen wij altijd telefonisch contact met u op. In overleg met u en de wel aanwezige behandelaar zoeken wij naar een oplossing voor u.