Geen categorie

Paarden en honden als verlengstuk van de behandeling

Sanne van Nunen is per januari 2021 in onze praktijk gestart als GZ psycholoog en richt zich voornamelijk op kinderen en jongeren.  Zij heeft ervaring met therapie waarin paard(en) en/of honden een positieve rol spelen voor de kinderen. Indien het passend is bij de hulpvraag, kan er samen met de cliënt (en het systeem) besproken worden wat een paard en/of hond voor toegevoegde waarde in een behandeltraject kan hebben. Deze therapievorm kan, naast de reguliere gesprekken in de praktijk in Oirschot, een aanvulling zijn op de behandeling. Op een andere locatie, nabij de praktijklocatie, kan er dan worden afgesproken met de cliënt. Naast dat dieren een rustgevende werking hebben, staan zij eveneens bekend om hun spiegelend vermogen. Indicaties voor trajecten waarbij een paard en/of hond zou kunnen worden ingezet zijn bijvoorbeeld wanneer er sprake is van een verminderd zelfvertrouwen, moeite met het aangeven van grenzen, moeilijk (sociaal) contact maken, angsten, hyperactiviteit etc. Bij dergelijke hulpvragen kan een paard en/of een hond zeker van invloed zijn op het bereiken van de behandeldoelen. Informeer naar de mogelijkheden.

Geen categorie

EMDR Therapeut

In onze praktijk bieden we EMDR voor zowel kinderen als volwassenen. Meestal wordt EMDR ingezet bij psychotrauma’s. U kunt dan denken aan b.v. een (auto)ongeluk of een tragisch sterfgeval. Klachten bij kinderen kunnen bestaan uit angst voor honden omdat een hond te onverwacht, te ‘vriendelijk’ op het kleine kind afkwam.

Voor de behandeling van trauma zijn er ook andere therapievormen beschikbaar waarmee we u kunnen ondersteunen.

Nieuws

Maatregelen bij het Coronavirus

Januari 2021

Door de maatregelen van het RIVM toe te passen kunnen we cliënten live zien. Wel op 1,5 meter van elkaar. Om dat te bewerkstelligen hebben we de volgende maatregelen genomen.

 • We schudden geen handen
 • We verwachten u niet in de praktijk als u verkouden bent, snottert, hoest of koorts hebt.
  Als u bovenstaande verschijnselen wel hebt, dan horen we dit graag telefonisch van u en wensen we u beterschap en een spoedig herstel.
 • Als u of een huisgenoot symptomen van het virus heeft (gehad), verzoeken wij u thuis te blijven.
 • U dient uw handen bij binnenkomst te ontsmetten
 • Er wordt u geen koffie of thee aangeboden.
 • Het toilet is niet toegankelijk voor cliënten
 • Afspraken gaan op verschillende tijden van start, zodat contact tussen cliënten van verschillende psychologen wordt vermeden
 • Wij vragen u om stipt op tijd te zijn: niet te vroeg en niet te laat zodat u niet in contact kunt komen met komende en vertrekkende anderen. Als u toch te vroeg bent, vragen wij u om buiten te wachten.
 • Tussendoor zorgen wij dat de ruimte ontsmet wordt

Uiteraard beslissen we samen met u wat u zelf het prettigst vindt: face-to-face contacten of toch liever beeldbellen. Klik hier voor de richtlijnen.