Nieuws

Psycholoog in Opleiding

Auteur: Elly Kroes

Bij Van den Bosch & Kroes psychologen werkt elk jaar een psycholoog in opleiding (PiO), meestal van de universiteit Tilburg, maar ook wel van de universiteit Leiden, Nijmegen of Maastricht. Deze PiO heeft dan het laatste jaar van de opleiding tot psycholoog bereikt, zit bomvol theorie en wil de theorie nu graag in praktijk brengen. En dat kan in onze praktijk.

De Psycholoog in Opleiding (PiO),  werkt onder de verantwoordelijkheid van één van onze afgestudeerde psychologen, die hen de praktische kant van het jarenlang theorieonderwijs bijbrengt. En natuurlijk is de regiebehandelaar (de klinisch psycholoog of de GZ-psycholoog) helemaal op de hoogte van alle werkzaamheden van de PiO en werkt ook met hem/haar samen, zij is immers eindverantwoordelijk.
Noodzakelijkerwijs zal, indien nodig, de PiO,  in een dossier (moeten) kijken (het fysiek zowel als digitaal dossier). De PiO is op de hoogte van de privacywet en wat dat betekent voor de dossiervoering, de inzage in het dossier en de geheimhouding.

Ook kan u worden gevraagd of u akkoord kunt gaan dat de PiO bij een gesprek aanwezig is. Alleen als u akkoord gaat sluit de PiO aan.

Samen willen we een nieuwe generatie psychologen opleiden.

Dank voor uw medewerking.