FAQ

Heb ik een verwijzing nodig om naar de psycholoog te gaan?

Het is van belang dat uw huisarts op de hoogte is van uw ontwikkelingen op lichamelijk en geestelijk vlak. De huisarts is ook de toegang tot de Geestelijke GezondheidsZorg (GGZ). Wanneer u gebruik wilt maken van de GGZ en denkt dat de psycholoog u kan ondersteunen is het de bedoeling dat u dit met uw huisarts bespreekt. Samen bepaalt u dan of er sprake is van milde dan wel meer ernstige klachten.

In geval van milde klachten en wanneer de huisartsen praktijk een Praktijk Ondersteuner Huisarts GGZ (POH GGZ) heeft, krijgt u een aantal afspraken bij de POH GGZ. Wanneer dit niet voldoende resultaat biedt voor u, kan de huisarts samen met u beslissen dat het wenselijk is om een psycholoog in te schakelen. We krijgen dan een verzoek van de POH voor een behandeling dan wel onderzoek.
Is er sprake van (meer) ernstige klachten, dan kan de huisarts in overleg met u beslissen u direct bij onze praktijk aan te melden met een verwijsbrief.

Dus: uw huisarts dient altijd op de hoogte te zijn (verwijzing) van uw komst naar onze praktijk.

Wordt mijn behandeling vergoed?

Wij willen u er uitdrukkelijk op wijzen dat Van den Bosch & Kroes psychologen geen contracten met verzekeraars heeft (zie hiervoor ook het kopje “kosten”). Dit houdt in dat, afhankelijk van uw polis, een deel van de behandeling voor uw eigen rekening kan zijn. Wij kunnen samen met u bekijken voor welk percentage u bent verzekerd. U vindt deze gegevens in uw polis en uw  verzekeraar kan u hierover eveneens uitsluitsel geven. Uw eigen risico wordt sowieso aangesproken, indien dit nog niet besteed is.

Wat zijn de openingstijden van de praktijk?

Van den Bosch & Kroes psychologen is geopend van 8.00 – 17.00 uur. Mocht u geen gehoor krijgen, dan kunt u inspreken op ons antwoordapparaat, waarna u de eerstvolgende werkdag wordt teruggebeld.

Wat kost mijn behandeling?

Alle aangeboden therapie is opgenomen in de basisverzekering van de Zorgverzekeringswet als (Gespecialiseerde) GGZ. De therapie wordt afgerekend middels het zorgprestatiemodel, waarvan de tarieven ieder jaar door de Nationale Zorgautoriteit (NZa) worden vastgesteld. De kosten van een behandeling zijn afhankelijk van de duur van een afspraak, de ernst van uw klachten en van de behandelaar. Uw eigen risico (385 euro) wordt aangesproken indien dit nog niet (volledig) is besteed. Zie ook het kopje “kosten”. De tarieven liggen ter inzage op de praktijk en ook telefonisch kunnen wij u hierover inlichten.

Hoe lang is de wachttijd bij Van den Bosch & Kroes psychologen?

Onze wachttijd varieert. De actuele wachttijd vindt u onder het kopje “wachttijden” bij zowel Volwassenen als Kind en Jeugd. Dit is de wachttijd voor intake bij de klinisch psycholoog of GZ-psycholoog. Afhankelijk van de behandeling na intake kan er ook nog sprake zijn van enige wachttijd, bijvoorbeeld voor psychologisch onderzoek. Ook deze informatie vindt u onder het kopje “wachttijden”.

Wat te doen bij crisis?

Wanneer een cliënt in crisis is, kunt u overdag bellen naar de eigen huisarts. In de avonduren of in het weekend kunt u bellen naar de huisartsenpost of de SEH van het dichtstbijzijnde ziekenhuis.